Oostende Pinksteren 2011

Pinksteren Oostende 2011

Oostende Pinksteren 2011

Met Kerst krijgen we een heel vreemd cadeautje onder de boom: een gekookt ei met daarop een vraagteken.

Na enig beraad komen we erachter dat het betekent dat we met Pasen een weekendje weg gaan, alleen is het nog niet duidelijk waarheen. Ine kan namelijk nog niets boeken omdat van 1 iemand de persoongegevens nog niet bekend zijn; van onze Mini natuurlijk!

Anderhalve maand later zijn de gegevens wel bekend en kan er geboekt worden. Helaas komen we er dan achter dat we al wat anders hebben het Paasweekend. Gelukkig is dit voor niemand een probleem en kunnen we het weekend verschuiven naar Pinksteren. En, wat is de bestemming nu geworden?? Oostende! In België welteverstaan. Er zijn namelijk mensen die denken dat deze plaats in Zeeland ligt, maar zij waarschijnlijk in de war met Oost-Souburg, Oostburg, Oostdijk, Oosterland, of Oostkapelle. Geeft niks hoor.

Oostende Pinksteren 2011

Op 10 juni is het dan zover. Ine en Dick gaan eerder weg, om de boel alvast te verkennen. Bas, Lone, m’n moeder en ik vertrekken later, omdat er nog gewerkt moet worden. Waarschijnlijk heeft heel Nederland het idee om met Pinksteren naar het zuiden te gaan, want we doen er dus 4,5 uur over om er te komen. Maar gelukkig vermaken we ons onderweg met o.a. de Toppers, kinderliedjes en de radio.

De lange rit was wel de moeite waard. Wat hebben we een top appartement voor de komende dagen! Twee mooie slaapkamers, een grote moderne woonkamer en een superdeluxe keuken. Er staat BBQ in de tuin en even verderop ook een jacuzzi waar we zondag gebruik van mogen maken!

Ine is al aan het koken. We eten zalmpasta met spekjes, een van Ine’s specialiteiten.

Oostende Pinksteren 2011

Lone gaat lekker naar bedje, die is de halve reis wakker geweest. Mijn moeder is ineens wat aan de stille kant, en dat is raar, want normaal gesproken tettert ze de oren van je kop. Ze is niet lekker. Pijn in de maag en buik en misselijk. Dit hadden Bas en ik vorige week ook, met overgeven en alles erop en eraan. Hopelijk is het van korte duur en hebben we haar niet aangestoken, want het is geen pretje.

Ine, Dick, Bas en ik gaan ondertussen eten. Annie gaat even liggen bij Lone, want ze heeft geen honger. Helaas is het wel hetzelfde wat Bas en ik hadden. Arme Annie. Ze heeft deze nacht een innige relatie met de wc pot.

Oostende Pinksteren 2011

De volgende morgen gaat het al een stuk beter gelukkig. Nog wel wat last van de buik, maar we kunnen wel op pad. Als we uit bed zijn, komen we Dick tegen in de woonkamer. Hij is de inventaris aan het opnemen; een opdracht van de eigenaresse van het huis. Het zijn drie pagina’s vol die gecheckt en geteld moeten worden! Van boek tot eierlepeltje, van vaas tot glas. Dit gaat wel wat ver. Dick is niet blij.

Ine is jarig vandaag! Bas en ik hebben nu geen cadeautje, want we hebben een verrassing voor de moeders gepland op 2 juli. Om het toch feestelijk te maken, veranderen we het ontbijt in een Champagne ontbijt met verse broodjes, een nogal-heel-zacht-op-inductie-gekookt eitje, verse jus, lekker beleg en Champagne dus niet te vergeten! Ine krijgt ook nog een lekker parfummetje van mijn moeder en een weekendje weg van Dick. Top!

Als Lone ook heeft gedronken, kunnen we vertrekken. We lopen naar de tram naar het centrum.

Oostende Pinksteren 2011

Oostende Pinksteren 2011

Oostende Pinksteren 2011

Het is ongeveer tien minuutjes. Het centrum is gezellig! Veel winkels, leuk! We lopen winkel in, winkel uit, tot verdriet van de heren. Ook lopen van van wc naar wc, want m’n moeder is toch nog niet helemaal beter. Als we eenmaal pilletjes hebben gehaald bij de apotheek, is het echt over. Alleen de eetlust is nog wat minder. Het zou daarom zonde zijn om te gaan uiteten vanavond, dat was namelijk het plan, voor Ine’s verjaardag. Maar nu gaan we barbequen bij het appartement. Ook super lekker!

Het is een leuke dag. We kopen een lekker broodje bij een traiteur en tussen het winkelen door bezoeken we een terrasje of restaurantje om wat te drinken en om Lone de fles te geven. Uiteindelijk hebben we niet zoveel gekocht. Voor Lone een leuk zomerpakje, wat fruit en vlees dan natuurlijk voor de BBQ en voor morgen. We hebben wel leuke schoenen gezien, misschien gaan we daar morgen nog even voor terug.

Oostende Pinksteren 2011

Oostende Pinksteren 2011

Oostende Pinksteren 2011

Oostende Pinksteren 2011

Lone heeft natuurlijk geen moment geslapen in de wagen, dus als we weer bij het appartement zijn, gaat ze lekker slapen. Bastiaan steekt de BBQ aan. Het is helaas te koud om buiten te eten. Maar het smaakt er niet minder om. Van het fruit dat we vanmiddag hebben gekocht, heb ik een hapje van gemaakt voor Lone. Ze is nu bijna vijf maanden, dus toch wel toe aan iets anders dan melk. Ze heeft natuurlijk nog geen idee hoe ze van een lepel moet eten, maar wat ze binnen krijgt vindt ze lekker. Het wordt wel een kliederboel natuurlijk, maar dat hoort erbij! Het is geweldig om te zien! Dat moet natuurlijk op de foto!
Als ze weer lekker in haar mandje ligt, doen we nog een ouderwets gezellig potje Rummikub! Dick heeft geen zin, die gaat de krant lezen. Eerst wint m’n moeder twee potjes en daarna Ine. Bas en ik winnen niet. Ik HAAT het.  We sluiten de dag af met een rood wijntje van Dick. Dat maakt alles weer goed.

Oostende Pinksteren 2011

Oostende Pinksteren 2011

Oostende Pinksteren 2011

Oostende Pinksteren 2011

Het is vandaag 1e Pinksterdag. Bas begint de dag met een stukje harlopen. Daarna doet hij ook nog een cache. Als iedereen is gewassen en aangekleed en als we hebben ontbeten gaan we richting de boulevard van Oostende. De meeste winkels zijn ook gewoon open, gezellig. We komen langs een hele aparte schoenenwinkel waar ze voornamelijk plastic schoenen hebben, heel grappig. Ine past hele leuke rode. Helaas zijn ze te klein en is er geen andere maat meer. Jammer.

De boulevard is leuk, maar niet zo groot. En het weer is er ook niet zo naar om lang te blijven. Alhoewel sommige mensen gewoon in de zee aan het zwemmen zijn! Brrr!

Oostende Pinksteren 2011

Oostende Pinksteren 2011

Dick heeft voor vertek een lijstje gemaakt met Ierse pubs in Oostende, dus daar moeten we er zeker een van bezoeken natuurlijk!  Even een Guinness scoren. Gelukkig hebben ze ook een magnetron voor Lone’s melk, dus dat komt mooi uit.

Ook gaan we nog even langs de winkel waar ik gisteren leuke tijgerschoenen heb gezien. Ik kan natuurlijk Belgie niet verlaten zonder dat ik iets heb gekocht voor mezelf!

Oostende Pinksteren 2011

Oostende Pinksteren 2011

We gaan niet al te laat terug naar het appartement, want we hebben vandaag de jacuzzi tot onze beschikking. Dus we schieten onze badkleding aan en gaan! Lone vindt het ook leuk met al die bubbels, ze kijkt er heel geïnspireerd naar. Ook wil ze steeds een slokje van het water nemen, maar dat mag niet. Het water wordt schoongehouden met speciale tabletten die niet goed zijn voor kleine babietjes.

Na een tijdje ga ik er uit met Lone en Bas volgt ook. De oma’s en opa blijven nog even lekker zitten onder het genot van een drankje! Als Lone in bedje ligt, begin ik alvast met de voorbereidingen van het diner van vandaag. We eten een biefstukje, gebakken aardappeltjes en groenten. Lekkah!

Na het eten doen we nog een paar potjes Rummikub. Daarna maken we een begin met het inpakken van onze spullen. Bah wat gaat zo’n weekend toch snel.

Oostende Pinksteren 2011

Oostende Pinksteren 2011

Oostende Pinksteren 2011

2e Pinksterdag, alweer de dag van vertrek helaas. Om 10 uur moeten we het appartement uit zijn, dus we mogen vroeg uit de veren. Maar we redden het allemaal prima. Ine geeft de eigenaresse nog een paar tips over de uitgebreide inventarisatie die toch wel veel tijd in beslag heeft genomen. Misschien kan dat toch wat minder in de toekomst.

Verder was alles helemaal top; het huis, de omgeving, het gezelschap. Voor het eerst met Lone erbij natuurlijk. We hebben genoten!

We stappen voldaan in de auto naar huis.

Ine, wederom, dank je wel!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *