Parijs 2015

One night in Paris | Fruit de mer

Eind november, nadat Jochem met zijn ouders en Daan in Parijs is geweest ontvangen Robbie, Ronald en ik een enthousiast mailtje van hem. Hij zou graag met ons ook een mooie Fruit de Mer willen eten. Het gaat om een beleving, een echte avond uit. Robbie houdt niet zo van vis maar wil wel graag mee. Toch gezellig zo’n uitje.

Afgelopen zaterdag om 07:30 uur ben ik aanwezig bij Robbie. Niet veel later arriveert Jochem met zijn knappe nieuwe Volvo V40. We gooien de bagage achterin en rijden naar Ronnie. Voor vertrek kijken we op de klok, we rijden om 07:40 uur weg. Parijs… here we come.

Parijs 2015

Na wat file in België komen we rond 14:00 uur aan bij het hotel. Gak wordt met zijn nieuwe auto gelijk op de proef gesteld. We moeten een smalle lift in om op -1 te parkeren. Draaien, steken en constant korte stukjes voor en achteruit. Maar uiteindelijk staat de auto. Eenmaal boven melden we dat de parkeerplek die voor ons bestemd was al bezet is dus dat we “even” een andere ernaast gepakt hebben. Helaas helaas… dat kan zo maar niet;-) Het hele gehannes met de auto begint opnieuw. Eerst moeten we de auto er uit zien te krijgen om vervolgens met de lift een verdieping te zakken naar -2. Petje af voor Gak. Na 10 minuutjes sturen op 35 vierkante meter staat de auto een verdieping lager. Pfffieuw.

De kamer wordt aangemerkt als appartement voor vier personen. Deze kost normaal 450 euro. Niet wat wij ervoor hebben betaald gelukkig. Tassen naar boven en hup Parijs in. We wandelen een lekker stukje en kijken als toeristen om ons heen. Gak en RD zien een paar mooie bakken staan en rijden. Ronnie en ik kunnen het niet laten om er af en toe de draak mee te steken. Haha. We komen bij een tentje uit waar we lunchen met een biertje. Salade, hamburger en spareribs. We vullen onze maagjes goed. Gak ziet bij toeval dat we gewoon tegenover het restaurant van vanavond zitten. Haha, dat is grappig. Weten we alvast waar dat is, handig!

Parijs 2015

Als we uitgegeten zijn pakken we de metro naar de Eiffeltoren. Bij aankomst gaan we gelijk op de “selfie-toer”. Net als alle andere toeristen gaan we op een blok beton staan van 50 centimeter hoog. Alsof dat iets uitmaakt:-) We schieten wel hele leuke foto’s. Na een rondje in het park lopen we richting de Arc de Triomphe. Ook hier kunnen we het niet laten om in het midden van de drukke wegen een paar mooie foto’s te maken.

Parijs 2015
Parijs 2015

We hebben om 20:30 uur gereserveerd bij Le Bar à Huîtres. We besluiten om ons nog even op te frissen voordat we aan tafel gaan. Met de metro terug, stukje wandelen en we zijn weer in onze crib. Een douche en lekkere deo doen wonderen. We zijn klaar voor het avontuur en wandelen op ons gemak naar het restaurant. Exact 20:30 staan we voor de deur. Mooie timing. Nadat het Franse meisje de reservering en Gak zijn naam heeft ontrafeld worden we naar onze plek begeleid. We krijgen de menukaart in de vorm van een iPad. Dat begint al fantastisch. De speciale app die het restaurant gebruikt als menukaart bevat alle verschillende soorten fruit de mer met mooie foto’s en filmpjes. Vet!!! Ronnie, Gak en ik bestellen de High Sea. Dit is een plaat met een halve kreeft, een hele krab, 9 oesters, garnalen en nog wat andere schelpdieren. Robbie bestelt eend. Daarnaast betellen we een mooie witte wijn uit Nieuw Zeeland, de Marlborough. Over de prijs van de gerechten en de wijn spreken we gemakshalve maar even niet.

In de tafel zitten gaten, hierin kan de standaard in gezet worden die de fruit de mer kan dragen. Na een minuut of tien wordt onze fruit de mer geserveerd. Wow, volledig met stikstof effect verbazen we ons over de fantastisch opgemaakte schalen. Super gaaf. Aangezien Gak iets meer ervaring heeft met de door de ober geplaatste gereedschappen doet hij het eerst voor. Ronnie en ik beginnen maar aan de operatie van de kreeft. Deze is al voor de helft open dus dat scheelt. Het is wat rommelen maar dat is het meer dan waard. Het smaakt geweldig. Nadat de kreeft verorberd is gaan we vakkundig te werk met ons volgende beest. De krab moet er ook aan geloven. Tussendoor doen we ons te goed aan de garnalen en oesters. Normaal zijn we niet zo gek van oesters maar met deze dressing zijn ze verrassend lekker. Robbie ziet het allemaal voor zich gebeuren en geniet van zijn eend. Rustig lurkend aan de wijn zijn we ondertussen aangekomen bij de volgende fles van dit mooie goedje. Ach ja, waarom ook niet;-). Gak heeft niets teveel gezegd. Het is met recht een belevenis en het smaakt voortreffelijk. Op de slakken en wat andere schelpjes na, die vallen niet zo goed in de smaak bij ons. We nemen koffie en een dessert om alles in stijl af te sluiten. Ook van versnaperingen noemen we geen prijs! Haha.

Parijs 2015
Parijs 2015

Tijd om af te rekenen en nog een beetje het nachtleven van Parijs te verkennen. Het zeikt van de regen, dat is minder. We vinden wat leuke kroegjes en nemen hier en daar een lekker biertje. Van pianobar tot studentenkroeg, we zien ze allemaal. Ze kunnen ons echter geen van allen bekoren. We druipen af richting hotel en zijn rond 02:30 uur terug. Sweet dreams boys.

Rond 08:30 ben ik al weer wakker. Mooie tijd om eens een rondje te gaan hardlopen. De receptionist vertelt me dat ik richting het Luxemburg moet gaan. Jardin du Luxembourg zoals de Fransen zeggen is een prachtig park. Er lopen ontzettend veel mensen hun rondjes. Bij mij gaat het erom dat de alcohol mijn lichaam verlaat. Na twee rondjes en een drijfnat gezicht vind ik het mooi geweest en loop weer terug. 6,5 KM in ruim 37 minuten is gezien de omstandigheden lang niet slecht. Eenmaal terug ontwaakt iedereen langzaam en gaan we douchen en spullen pakken.

We gaan ontbijten bij een schattig klein tentje. Verse croissants, koekjes, muffins en cappuccino’s met hartjes doen ons goed. Even lekker bijkomen en goed eten. Na deze goede bodem kunnen we de dag starten. We besluiten om met de metro richting de Sacré-Cœur te gaan. Trapjes klimmen en een mooi uitzicht meepakken. Ook hier ontkomen we niet aan een briljante toeristen selfie. Hahah.

Parijs 2015
Parijs 2015

Na nog wat stops bij mooie shops voor macarons, een bakker voor chocolade broodjes en een wazig winkeltje voor vier halve liters water gaan we richting hotel terug om de auto te halen. De auto er uit krijgen is wederom een hele toer maar Gak heeft ondertussen heel wat ervaring. Off we go, bye bye Paris.

In de auto hebben we soms moeite om wakker te blijven. We volgen via teletekst de wedstrijd PSV – Ajax. Ajax weet uit in Eindhoven met 1-3 te winnen. Knap werk maar het ziet er niet naar uit dat we PSV nog inhalen helaas. In België gaan we op stand eten bij de Macdonalds. Het smaakt prima en de maagjes zijn voor even gevuld.

Als we om 21:00 uur Hilversum binnen rijden is het korte avontuur al weer voorbij. Mannen thanks voor de top night in Paris;-) Ik heb ervan genoten!!!!!

Parijs 2015

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *