Contador

Meet & Greet Alberto Contador

Op Facebook vul ik nog wel eens iets van een prijsvraag in maar eigenlijk win ik nooit iets. Daar kwam afgelopen week verandering in. De online sport specialist Futurumshop schreef een actie uit op Facebook voor een meet & greet met Alberto Contador. Dit leek mij wel ontzettend cool. Er moest een originele vraag verzonnen worden voor Alberto. De beste man rijdt al een lange tijd grote rondes en schreef de eerste in 2007 op zijn naam. De vraag die het eerste in mij naar boven kwam was, wie hij als zijn grootste uitdager/concurrent ziet sinds hij bezig is met wielrennen. Is dat Froome, Quintana of in een verder verleden Andy Schleck of wellicht wel Lance Armstrong toen zij samen bij Astana reden. Ik gaf antwoord op de prijsvraag op de maandag, 11 april. Het was een beetje aan me voorbij gegaan en was het vergeten totdat ik vrijdag een bericht kreeg dat ik gewonnen had. Wat bijzonder, ik ga Alberto ontmoeten.

De dag wordt georganiseerd bij het bedrijf Wolvenberg. Wolvenberg is een distributeur van merken als Castelli, Lazer en Sportful. Dit laatste merk viert een jubileum. Fietskledingmerk Sportful is 20 jaar verkrijgbaar in de Benelux en hierom heeft Wolvenberg een event georganiseerd met als spectaculaire hoofdgast Alberto Contador. Sportful is ook de kledingleverancier van het pro team Tinkoff vandaar de link met Contador.

Contador

Het event begint met een officiële persconferentie. Fotografen, televisie, kranten en bijbehorende journalisten. Alles is aanwezig. Alberto krijgt vragen over zijn toekomst. Gaat hij echt stoppen na dit seizoen? Hij heeft ook zijn eigen team. Wellicht dat hij daar volgend jaar voor rijdt. Momenteel een hot item zijn de motortjes in frames. Ook hier krijgt hij vragen over. Zijn antwoord luidt dat je wel heel stom moet zijn om als prof met een motortje te rijden. Het is heel gemakkelijk op te sporen met de infrarood camera’s. Mocht het wel voorkomen dan pleit hij voor een levenslange schorsing van de atleet.

Na de persconferentie heeft Alberto met wat journalisten buiten een face to face interview en als hij daarmee klaar is komt hij naar ons toe. Er zijn in totaal zes winnaars van verschillende bedrijven. Het is een interactieve meet & greet. Eerst doen we een kleine quiz. Vragen over verschillende bergen met profiel en foto. Ook zijn er vragen over winnaars die in een Sportful outfit reden. Hier moet je dan het jaartal bij zetten. Dit is echt lastig.

Hierna volgt een actief gedeelte. Pingpongen, hooghouden met een voetbal. Hotpacks gooien en hotpacks zo snel mogelijk aan en uittrekken. Ook nog het oppompen van een band tot zes bar, dit spel win ik. Haha. Het is allemaal heel leuk. Hierna kijken we het slot van de wielerklassieker “De Waalse Pijl”. Deze wordt op de Muur van Hoei beslist. Oudgediende en tevens Spanjaard Alejandro Valverde wint voor de derde keer op rij deze mooie wedstrijd. Hij is nu met vier eindzeges recordhouder.

Alberto Contador

Na afloop ga ik nog met hem op de foto, krijgen we een mooie tas en Tinkoff wielershirt. Ik laat hem nog een handtekening krabbelen en dan is het klaar, afgelopen.

Een te gekke middag. Dit was gaaf. Om een keer zo dichtbij een echte prof te zijn die al zo veel gewonnen en meegemaakt heeft was wat mij betreft zeer uniek!

Futurumshop en Wolvenberg bedankt voor deze mooie ervaring.

Alberto Contador

Hieronder nog het interview van de televisie:

play-sharp-fill

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *