Isaac Meson 2015

Isaac Meson 2015 racefiets

Isaac Meson 2015

Ik heb er even op moeten wachten maar ik heb hem binnen. Mijn nieuwe racefiets. Al enige tijd was ik aan het kijken voor een nieuwe fiets. Mijn Bulls gaat nu al zo’n twee jaar mee en is een prima fiets. Ik wilde iets moois kopen en mijn oog was gevallen op het Nederlandse merk Isaac. Zeker nu team Roompot er op rijdt werd mijn interesse meer en meer aangewakkerd. Er zijn veel verschillende modellen, afmontages en bijbehorende prijzen. Maar de Meson sprong er qua frame echt uit. Er zitten FFWD wielen onder. FFWD is tevens een Nederlands bedrijf. Wat een prachtig ding. Wow! Ik kies voor een gehele Ultegra afmontage. De pedalen zijn van Speedplay.

Er staan een paar mooie ritten op het programma waar ik dit racemonster mooi kan testen. Challenge the elements luidt de kreet van Isaac. Dat is dan ook wat ik ga doen. Afgelopen zondag begonnen met de Toerversie Utrecht, een toertocht georganiseerd omdat de Tour de France dit jaar in Utrecht start. Dit was een mooie toertocht geheel over afgezette wegen en een stukje van de ring Utrecht. Top dagje gehad samen met Jaap en Nic. 

 Vervolgens ga ik met Jochem half juli richting de Alpen om daar een paar mooie cols te beklimmen. Dan staat de klassieker Luik-Bastenake-Luik voor augustus in de agenda. Met die elements komt het wel goed. Genoeg challenges voor de boeg;-)

Hier zijn de details van m’n fiets: 

[Frame]Isaac HM Nano Triple Carbon, Advanced Carbon Tech Triad 40
[Vork]Isaac Full Carbon
[Balhoofdstel]Isaac
[Stuur]Isaac
[Stuurnok]Isaac
[Zadelpen]Isaac Carbon
[Zadel]Isaac
[Crankstel]Compact 34-50
[Trapas]PRESS FIT (BB86,5/41mm)
[Achterderailleur]Shimano Ultegra 6800
[Voorderailleur]Shimano Ultegra 6800
[Remmen]TRP
[Remhandels]Shimano Ultegra 6800
[Shifters]Shimano Ultegra 6800
[Cassette]11 – 28
[Ketting]Shimano Ultegra 6800
[Velgen]FFWD F6R
[Voornaaf]FFWD
[Achternaaf]FFWD
[Spaken]Mach1 18/0 Stainless 2.0
[Voorband]Schwalbe One
[Achterband]Schwalbe One
[Pedalen]Speedplay
[Kleur]Isaac Black/White Matte
[Gewicht]7,68 kg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *