Bulls Harrier 1

Bulls Harrier 1 racefiets

Bulls Harrier 1

Heel vrolijk ingeschreven voor de hele marathon die in oktober in Amsterdam plaats vindt. Na het sportonderzoek moest dat geen probleem zijn. Vol overgave begonnen met het opstellen van een schema. Een schema wat mij moet klaar stomen voor de 42 kilometer. Alles loopt op rolletjes en na een paar maanden ben ik in staat om 20 kilometer te lopen zonder problemen. Dan staat op zondag 2 juni de DrieDorpenloop op het programma in Kortenhoef. Hier loop ik een super tijd maar deze moet ik in de week erna bekopen met een blessure. Ik heb last onder mijn linker voet. Dat kan hielspoor zijn of een geirriteerde peesplaat. Na onderzoek bij de fysio van het Orec bleek dat het gelukkig een geirriteerde peesplaat is. Ik zeg gelukkig omdat een hiespoor blessure normaal gesproken veel langer duurt om te genezen.

Mijn volgende afspraak bij de fysio is om zooltjes aan te meten. Dit is ondertussen meer dan een maand na de DrieDorpenloop. Een maand dus zonder training voor de marathon. Ik moet dan ook terleurgesteld toegeven dat ik het nu niet meer ga redden. De marathon wordt gecanceld. De pijn is ondertussen wel minder maar nog niet over. Op korte termijn krijgen we op zolder een loopband. Ik heb besloten om pas weer te gaan lopen als ik de zooltjes heb en om dan rustig op te bouwen op de loopband.

Aangezien ik het lopen even niet meer kon doen heb ik mijn ouwe trouwe Cube MTB maar weer eens uit de schuur gehaald. Lekkere rondjes gefietst tussen de 25 en 45 kilometer. Ik heb er best schik in alleen is het wel bikkelen op deze relatief zware fiets. Hij is zeer grof qua frame en banden dus dat helpt ook niet echt mee. Eigenlijk uit nood geboren maar daarom niet minder leuk heb ik nu een mooie racefiets aangeschaft. Mede door Linda was mijn oog gevallen op een mooie Bulls racefiets. Joost en Linda waren een paar weken terug zo ontzettend goed geholen bij een speciaalzaak in Arnhem genaamd Mantel dat ik daar ook wel eens wilde kijken. De Bulls Harrier 1 heeft een prima 105 Shimano afmontage en heeft daarnaast ook nog een schappelijke prijs. Zaterdag met Joost afgesproken om eens richting Arnhem te rijden. Wie weet kom ik terug met deze mooie fiets. Met mijn lengte en binnenbeen maat heb ik vermoedelijk een maat 56/58 nodig. Bij binnenkomst spreken we medewerker Youp op de trap aan en hij helpt ons verder. Helaas hebben ze de Bulls waar ik voor kom niet meer staan in de maat die ik nodig heb. Ik rijd wel een stukje op een nieuwer type met maat 56. Het fietst lekker licht en op zich een top fiets maar net een paar honderd euro duurder dan degene die ik wil hebben. Er staat nog wel een maat 54 van het type dat ik wil hebben. “Zullen we die voor de zekerheid proberen?” vraagt hij aan ons. Ja, waarom niet. Je kan nooit weten. Deze maat ik voor mij beter zo blijkt later. Ik hoef mijn armen niet zo uit te strekken en zit dus comfortabeler op de fiets. Dat is geluk hebben zeg. Yes!!!! Ik zoek er nog pedalen bij met dezelfde 105 afmontage als de rest van de fiets. Bidonhouders, een kilometerteller en schoenen maken de fiets compleet. Na een lekkere lunch in de zon op het terras staat mijn nieuwe fiets klaar. Wow wat een plaatje. Super gaaf dat ik deze mooie aanbieding heb mee kunnen pakken. Helemaal blij rijden we terug naar Hilversum. Top dat Joost met me mee wilde, een second opinion en een ruime auto komen naast de gezelligheid goed van pas. Hieronder specs van mijn nieuwe racemonster:

Frame ico 1 Aluminium 6061 Double Butted
Voorvorkico 2 Aluminium
Shiftersico 15 Shimano 105
Remmenico 13 Shimano 105
Crankstelico 9 Shimano FC-563
Achterderailleurico 11 Shimano 105 10 speed
Voorderailleurico 12 Shimano 105 triple
Cassetteico 16 Shimano 105 5700
Kettingico 17 Shimano 105 5700
Bandenico 22 Michelin Dynamic Sport
Wielset ico 18 Shimano WH-R500 
Stuurico 5 FSA Omega Compact 
Stuurpenico 6 FSA OS-150 
Zadelpenico 7 FSA SL-250 
Zadelico 8 Selle Italia XO Flow
Gewichtico 26 9.1 KG
Kleur ico 25 Rood/wit

Bulls Harrier 1 Bastiaan

One thought on “Bulls Harrier 1 racefiets

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.