Hilversum City Run 2016

Het hardlopen houdt me nog steeds bezig. Nog niet over geblogged maar afgelopen januari heb ik de kwart marathon van Egmond gelopen samen met Ilona. 10.5 kilometer waarvan een deel over het strand tegen de wind in en door de duinen. Dit was een pittig loopje maar qua parcours en omgeving echt geweldig. We sluiten dit mooie evenement af met een voldaan gevoel. Want het was super om hier een keer aan deel te nemen.

In april is het traditie getrouw tijd voor de 10 kilometer. Dit jaar niet meer met de business run maar weer ouderwets met de recreatieloop mee. De tijd van vorig jaar was scherp. Mijn PR destijds met 47 minuten er 36 seconden hoopte ik dit jaar uit de boeken te lopen maar ik weet ook dat dit een zeer mooie tijd is. Het komt neer op 4:45 minuut per kilometer. Met Thijs begin ik met trainen. Een aantal keer op donderdag pakken de de heuvel richting de watertoren in Hilversum om vervolgens ook nog de Gijsbrecht te bedwingen. Het voelt goed maar als we soms versnellen heb ik het wel zwaar. Op de loopband werk ik nog wat interval trainingen af. Niet met ontzettend veel trainingskilometers in de benen sta ik zondag 17 april aan de start. Wat wel een mooi voordeel is dat ik nu zes kilo minder weeg ten opzichte van vorig jaar.

De start van de recreanten is bijzonder laat. Om 15:15 uur gaan we pas knallen. Dan zit je toch de hele dag te wachten totdat “je mag”! Ilona komt op de fiets naar ons toe en om 14:45 lopen we samen met Thijs naar de start. Onderweg nog even stoppen om te plassen en dan het startvak in. We manoeuvreren ons vakkundig een beetje naar voren. Dan hoeven we niet het gehele vak in te halen. Althans zo denken we dan. De tijd kruipt voorbij maar dan klinkt toch eindelijk het startschot. De eerste kilometer verloopt heel chaotisch en Ilona e Thijs ben ik gelijk kwijt. Het gaat ook traag, ik kan mijn eigen tempo niet lopen. Achteraf blijkt ook dat dit de langzaamste kilometer is. Na de eerste kilometer zie ik Thijs weer lopen. Hij loopt zo’n 50 meter vooruit. Ik probeer iets aan te zetten zodat ik bij hem kan komen. Pas in het Mediapark ben ik bij hem. We lopen samen het Mediapark door. Ik houd het tempo lekker vast en kijk aandachtig met regelmaat op mijn Apple watch. Op mijn gelletje zit een schema om deze loop binnen 47 minuten te lopen. Dus ik richt me hier netjes op. Door de trage eerste kilometer moet ik wat zien te compenseren. Kort gezegd, het gas moet er op. Haha. Als snel duik ik onder de tijden door mij opgeschreven en gaat het dus heel lekker. Helaas heeft Thijs me niet kunnen volgen. Ik dacht dat hij achter me zat maar ik zie hem niet meer. Na de ’s Gravelandseweg via het oude postkantoor naar de Havenstraat. Daarna wacht die fijne Taludweg. Het parcours is dit jaar aangepast. We lopen de Taludweg verder door tot de Staringlaan. Hier gaan we in en in een rechte lijn door naar de Gijsbrecht. Ik kom de Taludweg goed door en focus met op het laatste deel. Hier is de Gijsbrecht altijd een kuitenbijter. De tijd is nog steeds in mijn voordeel en als ik het tempo vast kan houden ga ik mijn PR verbeteren. De Neuweg loopt lekker naar beneden en na de Neuweg gaan we in plaats va de Kerkstraat er eerder in bij de Herenstraat. Ook dit loopt lekker naar beneden. Top top top!!! Het laatste stuk over de Kerkstraat krijg je toch vleugels en geef ik nog wat extra gas bij. Bij de finish staat de vaste crew die mij elk jaar naar de finish schreeuwt en leuke foto’s maakt. Allemaal bedankt voor de support, ook de mensen langs de kant!!!

Uiteindelijk finish ik in 45 minuten en 26 seconden. Ruim twee minuten sneller. Per kilometer is het 4:32. Ongelooflijk trots op deze tijd. Thijs blijkt niet eens zo veel achter me te zitten. Een minuut later gaat ook hij over de finish. Ontzettend knap voor zijn eerste keer. Biedt mogelijkheden voor volgend jaar;-) Of stoppen we op het hoogtepunt. Hahaha. Ook Ilona loopt een prachtig mooie tijd. Al die trainingsrondjes op dinsdag werpen hun vruchten af.

Zodra we over de finish komen gaat het zonnetje lekker schijnen. Wat een timing. Na afloop doen we nog een drankje bij de wijnbar. Even proosten op dit mooie resultaat.

Tot volgend jaar!!! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *