Juni feestmaand! Onze moeders 70 en 75 jaar!

De maand juni stond voor ons in het teken van de verjaardagen van m’n moeder en schoonmoeder.

Anke werd op 22 juni 70 jaar en Ine werd op 11 juni 75 jaar!

Dat mochten we natuurlijk niet onopgemerkt voorbij laten gaan.

Zelf hadden ze al bedacht dat ze samen een feestje wilden geven om deze mooie leeftijden te vieren.

We maakten een gezamenlijke uitnodiging en deze ging in april op de bus naar alle gasten.

Bastiaan en ik wilden onze moeders graag een heel speciale belevenis cadeau geven.

Daarom namen we ze mee naar het enige 3-sterren restaurant van Nederland: De Librije.

Wij waren daar al samen geweest in 2022 voor mijn 40ste verjaardag, en we wisten zeker dat we onze moeders hier ook wel een heel groot plezier mee zouden doen.

Het eten is niet alleen heerlijk en wordt als een waar kunstwerk op je bord geserveerd, ook de hele sfeer eromheen is fantastisch. Je wordt van begin tot eind in de watten gelegd door het bedienend personeel. Het is een waar schouwspel hoe men “synchroon” iedere gast aan tafel een nieuw gerecht opdient.

Dus Bastiaan en ik waren er snel over uit dat we dit graag met onze moeders wilden delen. Maar.. het moest nog wel een verrassing blijven.

Al maanden van tevoren wisten we een tafel te bemachtigen voor woensdag 21 juni. Wij regelden oppas voor de meiden en brachten de opa’s op de hoogte van onze plannen.

Tot een week voor die tijd wisten de moeders zelf van niets. Totdat er een anonieme V.I.P. uitnodiging op de mat viel. 

Mijn moeder werd gelijk helemaal nerveus. “Jij bent het hè Joyce, dat kan niet anders!” heb ik meerdere keren gehoord. Ik hield de lippen stijf op elkaar.

Ine daarentegen, zag de uitnodiging aan voor een reclamefolder. Deze belandde dan ook pardoes in de kliko.

Op een gegeven moment heb ik aan Dick gevraagd of de uitnodiging was aangekomen en hij had natuurlijk ook niets gezien.

Dus ik heb de kaart nogmaals laten afdrukken en Dick gevraagd of hij wilde opletten dat deze kaart niet hetzelfde lot beschoren zou zijn . Ditmaal werd de uitnodiging gelukkig wel serieus genomen.

Op woensdag 21 juni in de middag haalde ik mijn moeder op, en Bastiaan de zijne. Ze hadden inmiddels wel een klein vermoeden dat wij achter de verrassing zaten, maar absoluut nog niet wat er ging gebeuren.

Het was helemaal leuk toen ze alle twee met hun koffertje bij ons in de woonkamer stonden: “Huh, krijgen we dan allebei een verrassing!?” “Bastiaan, ga jij dan ook mee?!” Een hilarisch mooi moment.

We stapten in de auto richting Zwolle. Onderweg vroegen we de moeders of ze al een idee hadden waar we naartoe zouden gaan. Het duurde een tijdje en toen zei Ine bij afslag Zwolle: “De Librije!”

Toen we eenmaal in het hotel waren aangekomen, hebben we verteld dat Ine inderdaad gelijk had. Ze vonden het helemaal geweldig natuurlijk!!

We dronken nog wat op het terras van het hotel en liepen daarna richting onze bestemming voor vanavond.

We werden warm onthaald en naar onze tafel begeleid. Onze moeders kregen van Thérèse Boer een verjaardagskaart namens al het personeel. Ook Johnnie kwam aan onze tafel om te vertellen over de producten die we die avond op ons bord zouden krijgen. De rest van de avond is alleen te beschrijven in foto’s.

Wat hebben we genoten. En ook leuk om weer eens samen met onze moeders een avond op pad te zijn. Een belevenis die we niet meer gaan vergeten.

Op de terugweg van het restaurant naar het hotel was het na twaalven. “Hé ik ben jarig hoor!“ Mijn moedertje was nu echt 70! 

Een paar dagen later, op zaterdag 24 juni was het gezamenlijke feest. In de kantine van Manege Laanhoeve in Nederhorst den Berg, van Priscilla, het nichtje van Bert. Een toplocatie. 

’s Middags hadden de we boel al gezellig versierd. Daarna kwam neef Nico om zijn muziekinstallatie op te bouwen. Alle drankjes en hapjes werden geregeld door Priscilla en haar man.

Lone en Lizzy wilden graag meehelpen in de bediening. Let the party begin!

Rond acht uur druppelden de gasten allemaal binnen. Letterlijk druppelen, want het was een hele warme dag.

Maar de voetjes gingen evengoed van de vloer hoor! Ook deze avond was helemaal geslaagd. We hebben enorm gelachen en gezellig bijgekletst met iedereen.

Anke en Ine: op naar 75 en 80 jaar! Dan gaan we er weer zo’n feestmaand van maken.

One thought on “Juni feestmaand! Onze moeders 70 en 75 jaar!

  1. maar wat zijn de moeders Verwend.
   Lief van Joyce en Bas
   daar moet je heel zuinig (zo,n familie band)
   En zeker een heel gezellige avond 🥂🥂

 1. Wat was het een leuke avond. We hebben genoten en zo leuk om iedereen weer te zien na zoveel jaar.
  En de jarige feestneuzen hadden het ook heel erg naar hun zin. Zo leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *