Lone Amerongen

Lone 4 jaar

Gisteren was Lone officieel peuter-af: Ze is vier jaar geworden!

Ze heeft de kindjes en juffen bij de dagopvang Toermalijn voorgoed gedag gezegd en is inmiddels volop aan het wennen op haar nieuwe school: de Wilge. Ze vindt het wel leuk, maar is nog wat terughoudend en verlegen. Dat geeft niks. Het komt vanzelf goed!

Lone weegt nu 17 kilo en is 103 centimer lang. Ze heeft haar gewicht helemaal goed gemaakt het afgelopen jaar. Ze is eindelijk “gemiddeld”. Toch vragen wij ons wel af hoe dit wonder is geschied, wat het avonddiner is nog steeds wat eenzijdig: sliertjes (pasta), een boterham of een ei. Dan houdt het wel een beetje op. Gelukkig gaat er nog steeds wel veel fruit in.

Dit jaar geeft ze voor het eerst een partijtje. Met 6 vriendinnetjes gaan we een middag spelen bij Spelekids! Dat zal een dolle boel worden!

Naarmate Lone ouder is geworden, is ze ook liever en rustiger geworden. Waarschijnlijk komt dat omdat ze steeds beter kan uitleggen wat ze bedoelt. De woede-uitbarstingen en gangbezoekjes zijn daarom zeker gehalveerd.

Met de oma’s bakt Lone graag cakejes en taarten. Het liefst eet ze zelf alles meteen op. Ze vindt het ook super leuk om met papa en mama te spelen, te dansen of te helpen met koken, maar ze kan zich zelf ook heel goed vermaken. Het liefst is ze dan aan het kleuren, of maakt ze mooie vormen met de strijkkralen. Een leuke film kijken is ook favoriet. Lone is dol op de Disney prinsessen. Prinses Elsa en Assepoester zijn de bom.

Het afgelopen jaar is Lone twee keer op de Balearen geweest: in het voorjaar naar Ibiza met oma en mama. Vriendin Evi was er ook nog een deel van de week. Dat was super gezellig! En in de zomer is ze met papa en mama naar Menorca geweest. Wat heeft ze het daar ook naar haar zin gehad, in het zwembad of op de dansvloer!

Daarnaast is ze met Pasen met de hele familie naar Hof van Saksen geweest. En met Pinksteren ging ze met vriendin Elin, vriend Hugo en de papa’s en mama’s naar Kröv in Duitsland. Toen de papa’s een weekend naar Krakow waren is ze ook een nachtje naar Zeeland geweest met Elin, Hugo en de mama’s.

Om over de uitjes maar te zwijgen. Ze is naar Sprookjeswonderland, de Julianatoren en de dierentuin geweest met vriendin Evi. Verder ook een aantal keer naar de bioscoop en naar Spelekids. Ook is ze in de kerstvakantie een dagje naar de Eemhof geweest, naar het circus en naar Disney on Ice met opa en oma! Een toneelstuk over het lelijke eendje stond ook nog op het programma.

Als mama met oma naar de markt is, gaat ze ook graag met papa in het bos wandelen. Elke hond die ze tegen komt krijgt een aai over z’n bol. Ook gaan ze soms samen zwemmen.

Lone Amerongen

Lone kan steeds beter praten. Soms komen er nog wel hilarische zinnen uit dat kleine mondje. We kunnen het niet laten om ze te delen:

•    Als ik een snoepje mag, en ik mag een snoepje, dan mag ik een snoepje.
•    Voetbal kleur! (Oranje, sinds het WK 14)
•    “Wat doe je Lone?” “Ik laat een gaapje”
•    Lippestip (lippenstift)
•    Mimivlouw ( mevrouw)
•    Ik krijg uit het niets twee petsen op mn been; “Hee! Er zit daar een vliegje op je! Een hele kleine vlieg!” En ze loopt weg.
•    “Lone wat doe je?” “Ik ben heel hard stil!!”
•    Als we weg gaan bij omaatje: “Dag ammemaal!” 
•    “Pap wacht!! Ik heb een beetje krab” (kriebel)
•    “Mama!! Je hebt een vieze lik!” (Mijn tong, na een glas rode wijn)
•    “Ik heb me pijn gedaan aan m’n been. Gelukkig is ie niet gebroken!” Als ik vervolgens in de lach schiet: “Niet lachen!!!!”
•    Lone aan een ijsje: “Wil je smaken?”
•    “Papa je neus stinkt!” (Papa stinkt uit z’n mond)
•    Op woensdagochtend op weg naar m’n moeder: “Mama, als jij me straks komt halen, ga je dan met oma een wijntje drinken?”
•    Met alles: “IK KAN HET ZELLFFF!!!!”
•    Grote klap van boven. “Lone wat doe je??!!” “Niks! Ik heb geen bloed en geen gebroken been en niks zeer!!”
•    Het laatste stukje cracker van Lone lijkt op een koe. “Kijk een koe!” Ze neemt een hap en zegt daarna droog: “Kop d’r af!”
•    Papa:”Lone, doe je jas maar lekker dicht, want het is fris buiten.” Lone: “Ja! En ook koud!”
•    Lone pakt een doosje speelgoed eitjes bij oma, legt ze op het zitkussen en gaat erop zitten. Ze zegt: “Oma!! Ik ben een haan!”

Lieve schat van ons, je rustige leventje wordt vanaf nu een beetje op zijn kop gezet; je moet elke dag naar school en gaat alleen nog maar op woensdag- en donderdagmiddag naar de oma’s. Je zult moe zijn en wat mondiger worden (oh jee). Maar luister naar ons; het komt allemaal goed! Ga maar lekker veel leren en jezelf ontwikkelen, dan word je later een hele grote en slimme meid. Maar wat er ook gebeurt, wij zullen ALTIJD trots op jou zijn en van je houden!

Dikke kus mama “Djois Hoovelin” 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *